Vauvankynnen leikkaaja

Siis KUINKA te saatte lapseltanne kynnet leikattua? Nukutuksessa?

Pöpöläinen, oli sitten lähtötilanteessa kuinka rauhallisella tuulella tahansa, saa sätky-, kiukku- ja potkukohtauksen heti kun häntä pitelee kiinni niin ettei hän saa liikutettua itseään haluamallaan tavalla.  Pelottava operaatio, jossa kaikkien sormien säilyminen on koko ajan venäläistä rulettia, sujuu puoli kynttä/kerta -vauhtia.  Noin viikossa saankin kaikki kynnet leikattua, ja sitten homma alkaa alusta.

Varpaiden kynsiä en ole saanut leikattua kuin pari kertaa, mutta ne kasvavatkin hitaammasti. Onneksi. Muuten en tällä vauhdilla saisi kynnenkasvua hillittyä. Lapselleni tulisi intialaisen fakiirin kaksimetriset kiemuraiset kynnet. ”Olen pahoillani, mutta emme pääse tänään leikkimään. Emme sovi ovesta ulos Pöpöläisen kynsien takia”.

6 responses to this post.

 1. Posted by Sari on 29/09/2007 at 20.28

  Meillä helpoin konsti kynsien leikkuuseen on tytön nukkuessa. Tosin varpaiden kynsiä kokeiltiin leikata jo hereillä ollessa ja se onnistuikin, kun neiti oli sen verta rauhallinen ja kynsien leikkuu oli uutta ja ihmeellistä. Mutta edelleenkin pitää kaisastaa neidin oma fiilis, että kärsiikö kynsiä hereillä ollessa leikata, vai leikataanko ne nukkuessa.

  Vastaus

 2. Posted by Mary on 29/09/2007 at 22.09

  Tämä poju on vielä melko rauhallinen, että kynnet saa hyvin leikattua valveillakin. Mutta tyttö oli toista maata ;). Itse pelkäsin leikkaavani saksilla sitä pahastikin, joten alkuaikoina purin kynnet poikki hampaillani.

  Vastaus

 3. Posted by Tsu on 30/09/2007 at 8.55

  Tiukka ote, muut heiluvat ulokkeet jumiin kainaloon tai jalkojen väliin ja sitten nopeesti niksniksnaks 😀 . Vaikea selittää… mutta harjoitus tekee mestarin 😉 – muistan kuinka esikoisen ja vielä kakkosenkin kanssa homma tuntui hankalalta mutta ei se enää sitä ole 🙂

  Vastaus

 4. Posted by Minna S. on 01/10/2007 at 19.52

  Alkuun meillä leikattiin kynnet pojan nukkuessa, mutta nyt isompana valveilla ollessa silloin, kun elo ja olo on rauhallista ja leppoisaa.

  Vastaus

 5. UUH, nyt on jo naarmuja naamassa kun laps´parka raatelee itseään yöllä. Huomenna on taas pakko rohkaistua kynsitaistoon.

  Vastaus

 6. Posted by Mona on 27/10/2007 at 22.31

  Olen ajatellut, että jos alusta asti lapsen totuttaa kynsien leikkuuseen hereillä niin sitten se sujuu aina… joo, saas nähdä. Kerran leikattiin unessa mutta sitten siirryttiin valvepuuhaan. Tosin lapsi ei ole vielä neljää kuukauttakaan. Teoria on vielä toiminut, katsotaan kuinka kauan!

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: