Listauksia

Pinnalla just nyt

– Kesä, se kun on päiviä jolloin voi olla t-paitaisillaan (5-veen hartain toive)

– Kesäloma, joka on jakomielisyyden huipentuma: rentoudu ja elä spontaanisti, mutta muista suorittaa kesäasiat, joihin on Suomen kesässä noin kolme viikkoa aikaa:

Ui, marjasta, syö herkkuja, maista uutuusjäätelöitä, tutustu kotikaupungin kesäelämään, tutustu naapurikaupunkiin, käy kylässä kavereilla joilla on nyt aikaa,  nauti varhaisista aamuista ja myöhäisistä illoista, rentoudu, grillaa, pyöräile, retkeile, telttaile, säilö, kuuntele linnunlauluja, kerää kukkakimppuja, käy kesäteatterissa,  nauti kesäsateesta, elä spontaanisti… .

– Remppa. Vaikka tämän piti olla remppavapaa kesä, niin ennen talvea pitää laittaa rännit, syöksytorvet ja vuorilaudat.

– Vatsalihakset, joita ei ole koskaan ollutkaan, mutta joiden soisi löytyvän pullataikinaa muistuttavan housunvyötärön ylittävän ruumiinosan liepeiltä. Kunto-ohjelma on käynnissä, mutta edistyminen on toooooosi hidasta. Sanotaanko näin, että bikinikausi pääsi taas yllättämään.

– Kaksivuotias, joka oppii omassa tahdissaan. Uutuutena karkailee ja rynnii tielle, to-do -listaan on lisättävä myös pihaportti. Opettelee myös puhumaan, ja osaa jo kertoa: ”Paha mieli”.

– Parisuhde, joka tarvitsisi paljon enemmän kahdenkeskistä aikaa. Huokaus.

– Rahat, jotka ovat näin kolmannella kotiäitivuodella ja rempan jälkeen tiukoilla…Kuvioissa ovat säästövinkit, visa-kortit, ilmaishuvit ja tarjousjauheliha….  

–  Olo. Viimekesäinen ja -talvinen stressitila ei ole vieläkään huuhtoutunut pois, vaan väsy  ja  epätoivo ovat herkässä pinnan alla ja tulevat ja lyövät, kun hetki on epäsopivin. Suurin osa asioista on kuitenkin hyvin. Sitä kerron itselleni.

4 responses to this post.

 1. Posted by Mast on 25/06/2012 at 10.49

  Hei, osuin sattumalta blogiisi ja koukutuin lukmeaan. Nostan hattua että olet kasassa rankan talven jälkeen! Monista voi tuntua turhan valittamiselta kun mies tekee remppaa illat pitkät, mutta olet kuvannut tuntojasi niin todesti ja hyvin, ymmärrän täysin mitä tarkoitat. Oikeasti tuo on rankkaa aikaa muutenkin. Nuoremman kehitysasiat varmasti painavat ja niille tarvittaisiin oma aikansa.

  Haluan kannustaa Sinua kunnon kohotukseen! itse aikoinaan tein sen virheen, että pidin liikuntaa ja itsestä huolehtimista ylellisyytenä jonka jätin aikataulussa aina viimeiseksi – – ja aina tuli jotain enkä päässyt. Jälkikäteen olen ymmärtänyt, että olisin jaksanut niin paljon paremmin ja ollut voimaantuneempi lasten kanssa, jos olisin sen ajan itselleni repäissyt. Ehdottomasti kannattaa!!

  Kaikkea hyvää kesääsi ja toivottavasti jaksat aina välillä päivittää. Lukisin mielelläni kuulumisiasi.

  Vastaus

 2. Posted by Riikka on 12/08/2012 at 22.21

  Jotenkin tänne eksyin ja haluaisin halata sua ja sanoa, että sun ajatukset on terveitä, hyviä ja normaaleja! Hanki äkkiä omaa elämää takaisin, ei miehet voi tätä kuvioo ymmärtää täysin luultavasti koskaan. Ei ne oo ikinä niin symbioosissa tän lapsihomman kans… Ja tuokin ihan kunnioituksella miehiä kohtaan, mutta kun niin se vain on. Hommaat vaan itsellesi omaa aikaa tarpeeksi, haet sitä omaa elämääsi takaisin. Kun äiti voi hyvin, koko perhe voi hyvin! Mä olin kans monta vuotta täysin symbioitunut lasten- ja kodinhoitoon, kunnes kunnolla repäisin itseni siitä irti ja voin vannoa, että kannatti. Toivon, etten koskaan enää joudu siihen tunneliin liian syvälle 🙂

  -Riikka

  Vastaus

 3. Posted by Riikka on 12/08/2012 at 22.23

  Ja tuo mun kommentti oli tarkotettu ylempään postaukseen 😀

  -Riikka

  Vastaus

 4. […] muuttui jo laiskotteluksi, mutta tällä viikolla palaan taas kahvakuulan varteen. Kuten nimimerkki Mast kommentoi yhteen aikaisempaan postaukseeni, paremmassa kunnossa jaksaa lastenkin kanssa enemmän ja […]

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: