Sillit suolassa

Suurperheestä päivää! Pikkuruisessa ( 75 neliön)  talossamme asuu tällä haavaa  neljä aikuista ja kaksi lasta.

Ensin tulivat anoppi ja appiukko. Auttamaan. Appiukko raksalle ja anoppi lasten kanssa. Nelivuotias pyörii kuin väkkärä, on rempasta innoissaan ja haluaisi olla jatkuvasti auttamassa esim. kallion räjäyttämisessä ja eteisen purkamisessa. Noh…. auttaja oli pakko ulkoistaa. Onneksi saimme tutulle hoitajalle väliaikaisen paikan. Anoppi on monen vaivan väsyttämä, mutta jokseensakin pärjää yhden (ei-juoksevan) lapsen kanssa.

Viikko surahti tuosta vain. Sain siinä sitten käytyä komeroita lävitse, kerättyä kirpparipusseja ja kasattua poistettavaa kamaa.  (Vaikka olen kerännyt  jo kolme autollista lopullisesti hävitettävää tavaraa, poistojen vaikutus yleisnäkymään on hyvin vähäinen. Tämä tavaran määrä ja siitä eroon pääsemisen vaiva kitkee shoppaushalut pitkäksi aikaa. )

Sitten olikin jo anopin vuoro lähteä junaan ja Savoa kohti, lepäämään. Samalla reissulla kaarsin lapset takapenkillä lentokentälle omaa äitiä vastaan. Ehdimme viettää mummotonta aikaa noin 50 minuuttia.  Sen, minkä ajaa kehätietä iltapäiväruuhkassa. Tämäkin isoäiti on selkä- ja jalkavaivainen, joten ihan täyttä lapsenhoidollista vastuuta ei voi hänellekään jättää.

Päivärutiinit jatkuvat tutunlaisina:  ruuan laittoa, kaappien siivousta, pakkaamista, roskien kuljettamista, lapsen hakemista hoidosta, ruuan laittoa, tavaroiden lajittelua, pyykinpesua…

Tänään ja huomenna meillä on talkoot. Pihalla häärii riskejä kavereita. Miehen sisko tulee lisävahvistukseksi lapsenhoitoon.  Pääsemme jo kuljettamaan muuttolaatikoita väliaikaiskotiin… joka ei ole ikävä kyllä yhtään tätä suurempi…

Nyt onkin lähdettävä kauppaan hernekeiton ostoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: