Laajennusta

Neljätoista vuotta olen Miehelle sanonut, että minä en sitten mihinkään rakennusprojekteihin ryhdy. Kahdesta syystä:
Yksi: Mies on mielestäni liian optimistinen, jopa epärealistinen kykyjemme ja ajankäyttömme suhteen.
Kaksi: Minä tunnen itseni: se stressaisi liikaa. Liikaa päätöksentekoa asioista joita en tunne. Liikaa uusia asioita opeteltavaksi. Että ei. Ei ja ei. Sitä ressiä en itselleni ja meille ota.

Ja nyt sitten olen itse ollut moisessa hankkeessa primus motor.

Yhdellä erotuksella tosin: ei sentään olla tekemässä uutta taloa alusta alkaen vaan laajentamassa tätä nykyistä. Se nyt ei välttämättä kuitenkaan ole yhtään helpompi projekti.

Yksi talvi seinien sisällä näytti, että emme me tähän kauaa mahdu. Ja että pää hajoaa, jos eteisestä ei pääse sisään ilman että pehva pyyhkii pipot koreista, kylppärissä ei sovi pyllyä pyyhkimään, saunaan ei tällä porukalla pääse, pyykkitelineelle ei ole mitään paikkaa ja vaatteille ei ole hyllyjä.

Joko on muutettava tai sitten tehtävä tälle jotain.

Ja päädyimme jälkimmäiseen.

Eilen olimme ystävillä kylässä terassikalusteita läjäämässä. He olivat sinnikkäästi yrittäneet koota alennusmyynnistä ostettuja tuoleja itse, mutta vinksottamaan jäivät. Nyt sitten oli leikkimielisen testin aika: jos he olivat osanneet rakennuttaa talon, mutta eivät onnistu läjäämään tuoleja, ja jos me saamme läjättyä heidän tuolinsa, niin sitten meilläkin on rakennuttamisessa toivoa.

Ja tiedättekös, tuoleista tuli vakaita!

One response to this post.

  1. Posted by Salamanteri on 23/09/2010 at 12.58

    Onnea urakkaan! Ei se niin mahdotonta ole kuin etukäteen kuvittelee, kunhan on hyvät apujoukot. Aiotteko rakentaa itse vai rakennuttaa? Kummassakin tapauksessa hyvä vastaava mestari on koko projektin avainhenkilö. Kaikkein parhaat ei edes ilmoittele missään, vaan heidän nimensä kuulee puskaradiosta. Meidän taloprojektiin saatiin todella hyvä vastaava just puskaradion kautta; useampikin tälle seudulle rakentanut tuttu suositteli toisistaan tietämättä samaa henkilöä. Palkattiin, tyytyväisiä oltiin ja suositeltiin itse myös eteenpäin tätä henkilöä.

    Tämän meidän vastaavan teki niin erinomaiseksi rautainen rakentamisen ammattitaito sekä into työhönsä. Ei ollut sellaista asiaa, jota häneltä ei olisi voinut kysyä. Lisäksi hänellä oli hyvät kontaktit alueen putkiurakoitsijoihin, lattian valajiin jne. Kaikki ammattihenkilöt, joita tämä vastaava suositteli, olivat kyllä todella hyviä. Kovin paljoa emme tarvinneet ulkopuolista työvoimaa, koska teimme lähes kaiken itse. Projekti meni hyvin. Pintamateriaalien valintavaiheessa tuli kiire. Jos vielä joskus rakennetaan, niin alan katsella pintamateriaaleja jo ihan projektin alkuvaiheessa.

    -Salamanteri

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: