Totta, totta se on

Se ei ollut unta!

Juuri kun olin virallisesti lopettanut odottamasta mitään, synnytys lähti sittenkin itsestään käyntiin. Ja eteni vauhdilla; lapsivesien menosta 8 tunnin, supistusten alusta 5 tunnin ja sairaalaan tulosta vain 2 tunnin päästä Hillo oli jo syntynyt.

Supistuskivut olivat jälleen kovat, mutta nyt sain niihin todella hyvää apua: alkuun Tens-laitteesta, jonka olin vuokrannut Aktiivinen Synnytys ry:ltä,  ja pian sairaalaan päästyäni sain spinaalipuudutuksen jonka vaikutus riitti koko ripeästi edenneen synnytyksen ajaksi.

Avautuminen tapahtui nopeammin kuin olisin ikinä uskonut;  ensin 2 senttiä, hetkeä myöhemmin 5 senttiä, välittömästi puudutuksen jälkeen täysin auki. En ollut uskoa kätilöä, joka hänkin oli hieman yllättynyt asioiden etenemisestä.

Sydänääniä jännitettiin tässäkin synnytyksessä. Kaulan ympäri kiertynyt napanuora kiristyi ponnistuksissa ja Hillokin jouduttiin ottamaan ulos imukupilla kuten isoveljensä. Suurempaa sydänäänten romahdusta ei kuitenkaan tapahtunut ja hapetusarvot pysyivät hyvinä. Jäimme kaikki henkiin ja melkein ehjiksikin.

Pysyin koko ajan tajuissani, liikuntakykyisenä ja puhekykyisenäkin.

Tänään kotiin lähtiessämme silmäni osuivat sairaalan aulan karttaan: Sairaalapappi, se ja se kerros. Mieleeni nousi, kuinka aikaisemmilla käyntikerroillani sairaalassa olin aivan varma, että Hillo kuolee synnytyksessä.

Miten ihmeellistä, että tuloksena oli kuitenkin suloinen lapsi, joka vaikuttaa kaikin puolin elinkelpoiselle ja tyytyväiselle. Uskomatonta.

7 responses to this post.

 1. Posted by Salamanteri on 16/03/2010 at 7.47

  Paljon onnea! Upeaa, että synnytys meni noin hyvin! Mitä tuore isoveli tuumasi vauvasta? Meillä tuhisee sängyssään viikon vanha esikoispoika, syntyi sektiolla. Miten elämä voikaan olla ihanaa!

  Vastaus

 2. Posted by Outi on 16/03/2010 at 10.25

  Ihanaa!!! Ihan hirmuisesti onnea, mahtava juttu että kaikki sujui ripeästi ja hienosti, eikä ollut sellaisia ongelmia kuin viimeksi! Nauti vauvantuoksusta, mikään ei tuoksu paremmalta kuin ihan pikkuruinen uusi perheenjäsen 🙂

  Vastaus

 3. Ihan mahtavaa, että sun toiveet ensimmäistä iisimmästä synnytyksestä toteutui. Iloisia aikoja isommalle perheelle!

  Mun synnytyksessä oli paljon yhtymäkohtia tuohon omaan ekaasi, joten peilailen täällä omaan elämään ja toivon suunnan olevan sama, jos vielä synnytyssaliin päädyn.

  Vastaus

 4. Posted by Santtuliini on 16/03/2010 at 17.18

  Isosti onnea koko perheelle! Hienoa myös kuulla, että synnytys sujui tällä kertaa paremmin.

  Vastaus

 5. Posted by Nasu on 16/03/2010 at 18.45

  Oikein paljon onnea koko perheelle! 🙂

  Vastaus

 6. Posted by Mary on 17/03/2010 at 15.18

  Onnea Hurjasti!

  Vastaus

 7. Posted by Sanna on 19/03/2010 at 12.46

  Valtavasti onnea ja ihania hetkiä pienen uuden ihmisen kanssa!

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: