Poissa taas

Valmistaudun jälleen ristiriitaisin mielin työmatkaan. On haikeaa jättää koti, Pöpöläinen ja Mies. Yksin jäävälle on rankkaa olla sekä aamu-, ilta- että yövuorossa.  Reissuni kestää  yksitoista päivää: siihen mahtuu monta aamulähtöä ja iltanukutusta.

Vuosi sitten ollessani kokonaista kolme viikkoa poissa Pöpöläinen oli haikea, alakuloinen ja surullinen, mutta jaksoi silti uskoa äidin palaavan. Puhumaan opetteleva vekara oppi matkani aikana sanomaan: Äiti ei oo. Äiti tulee. Nyt  varmaan kotiinjäävä osapuoli saa kuulla muutakin, muttei välttämättä juuri tuon suurempaa viisautta. Pöpöläinen, nyt varsin jo kiukuttelun jalon taidon osaavana, tietää kyllä miten huonoa mieltään näyttää.

Toisaalta itse olen reissuni suunnitellut: pakko ei olisi ollut lähteä. Veri vetää, matkalla näkee monta mielenkiintoista asiaa joista on ennen kuullut vain puhuttavan. Ilmassa on vähän myös ”vielä tämän kerran” -henkeä, onhan syksyn edetessä edessä kotiosaston asioihin syväsukeltaminen.

Jännittää myös se, meneekö kaikki hyvin. Lento, töiden tekeminen toisissa olosuhteissa, sikainfluenssa, kaikki mahdolliset infektiot mitä maailma päällään kantaa malariasta denguekuumeeseen, liikenteen kaoottisuus.  Raskaana reissaaminen ei ole kiellettyä, mutta ei riskivapaatakaan.

Edellisen raskauden aikana kävimme pitkällä lentomatkalla. Vaikka lääkäriystävä varoitteli painavin sanoin, lähdin silti. Mielessä kyllä soivat sanat: raskauteen liittyy niin paljon riskejä. Jos joitakin niistä pystyy omilla valinnoillaan vähentämään, niin mikset sitten tekisi niin.

Kaikki sujui  kuitenkin mallikkaasti. Tosin viikko kotiintulon jälkeen kaaduin kadulla suoraan mahalleni ja sain jännittää, mitä siitä seuraisi. Mutta siitäkään ei seurannut mitään.

Ei tämä viisasta ole, mutta toivottavasti ei kohtalokastakaan.

Palataan linjoille.

4 responses to this post.

 1. Posted by Tiitu on 29/09/2009 at 21.27

  Hengessä mukana tsemppiä kaikille osapuolille toivottelen!

  Itse olin elokuussa kuusi päivää työmatkalla ja sen reissun satoa korjaillaan kotona edelleen. Toivottavasti teillä menee jouhevammin.

  Hyvää matkaa! Otahan kaikki irti reissusta! 🙂

  Vastaus

 2. Posted by A:n äiti on 30/09/2009 at 13.34

  Hyvää matkaa!

  Vastaus

 3. Jos sitä kaikkia neuvoja kuuntelisi, mitään ei saisi suuhunsa pistää, ei mihinkään mennä eikä ketään tavata. Parempi olisi sulkeutua 9 kuukaudeksi kotiin ja ristiä kätensä.

  Että minun puolesta tsemppiä matkaan ja nauti täysin rinnoin! Kaikki menee varmasti hienosti niin reissussa kuin kotonakin, vaikka välillä rankkaa olisikin. (..ja muista, jos olisit suomalainen mies, et edes moisia ajattelisi – äitihän tietysti hoitaa hommat työmatkan aikana 😉

  Hyvää matkaa!

  Vastaus

 4. Posted by Liisa on 15/11/2009 at 12.11

  Hei,
  Eikö Äitiyspakkaukseen tulisi printata lasten oikeuksien julistus
  http://www.unicef.fi/lapsen_oikeuksien_julistus?
  Minusta se olisi pitänyt olla sielä aina.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: