Kesämama

Tää leikkis äitiyslomaa.

Aamulla tekstarit kavereille: ketkä tulossa puistoon? Ja ei kun menoksi. Kolme tuntia hurahtaa kuin siivillä. Hiekkalaatikkojorinoita, liukumäkijuoruja, kahvia ja pullaa, ruokajonopäivittelyä. Ihanaa!

Sitten kotiin, Pöpöläinen päikkäreille, itselle kunnon lounas. Ja puuhailua pihalla. Leikkimökki saa tänä kesänä uuden maalin sisä- ja ulkopintaansa.

Paras kesäloma aikoihin. Pöpöläinen pitää huolen, että äidille ei pääse työasioita putkahtamaan mielen viereenkään. Sen sijaan ulkoilmaa, kavereita ja tekemistä tuntuu riittävän joka päivälle.

Vieroitusuutisia. Päätin alkuviikosta, montako imetystä ja missä kohti päivää vielä tarjoilen. Aamulla kuuden aikaan, päiväunien jälkeen, illansuussa sekä unille mentäessä. Alkuun Pöpöläinen sinnikkäästi kokeili jokaisen mielijohteen tullen, josko äiti nyt sittenkin antaisi sitä taikajuomaansa. Yritin silitellä, sylitellä, tarjoilla muuta juotavaa, syötävää, viedä ulos ihmettelemään kukkasia… mutta kiukkupotkuitkuraivarejahan siitä vain seurasi. Eilen kuitenkin havahduin, että lapsi ei ole edes yrittänyt tulla enää testaamaan äidin maitobaarin oven lukitusta virallisten aukioloaikojen ulkopuolella. Pari yötäkin on mennyt hyvin: pienet itkut sammuvat pelkällä silityksellä. Ei kai vain jo kolmen päivän päättäväisyys ole riittänyt tekemään muutosta?

3 responses to this post.

 1. Posted by Mary on 19/07/2008 at 18.08

  Meillä loppui imetys kolmessa päivässä, luonnollisesti. Ei onneksi tarvinnut alkaa pumppaamaan maitoa pois rinnoista.

  Ensin jätin päivämaidot pois, sitten yömaidon ja viimeisenä meillä jäi yöunille nukahdettaessa se tissi pois. Poika hyväksyi lopulta lämpimän maitopullon oikealla imututilla, ei nokkaosia eikä nokkamukejakaan hyväksy eikä vielä kylmää maitoakaan juo mielellään. Mutta NYT meillä nukutaan läpi yön heräämättä. Hyvästit 2 tunnin välein heräilyille 🙂

  Vastaus

 2. Mahtavaa! Pitäisiköhän meidänkin alkaa opetella juoda lämmintä iltamaitoa pullosta….

  Vastaus

 3. […] oli myös vieroittaa tuo vuosikas tissistä.  Esikoisenhan kanssa vieroituksesta tuli tuskien taisto, sillä hän imutteli pitkään ja hartaasti ja estoitta aina puolitoistavuotiaaksi saakka, jonka […]

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: