Rauhallista menoa

Olihan se jo odotusaikana arvattavissa, että tämä lapsi tulisi opettamaan minulle, malttamattomalle hötkyilijälle kärsivällisyyttä monin eri tavoin. Yksi tapa on tässä.

Minä tohottaja tietenkin opiskelin jo Pöpöläisen ollessa kahden kuukauden ikäinen, mitä missäkin kehitysvaiheessa voisi lapsen uusilta taidoilta odottaa. Tässä kuussa voisi seurata sitä ja ensi kuussa tätä.

Mutta kun Pöpöläinen ei ollutkaan opiskellut samoja kirjoja. Hän näyttää olevan kehityksessään todella rauhallista sorttia. Minä kuumakalle ehdin jo viime kesänä hieman hätääntyä, kun muutaman kuukauden ikäinen lapsonen ei osoittanut mitään kierimisen merkkejäkään ja selvästi inhosi vatsallaan oloa. Kävimmepä muutaman kerran fysioterapiassakin toteamassa, että kaikki on hyvin mutta liikkumiseen ei vain tunnu olevan motivaatiota. Mahalleen kääntymisen taito tuli lopulta puolen vuoden iässä, ryömiminen kahdeksan kuukauden vanhana. Samoihin aikoihin hurjimmat ikätoverit alkoivat jo kävellä.

Ikää on tässä vaiheessa yksi vuosi ja kolme kuukautta, ja minä olen edelleenkin ainoa, joka tässä perheessä pitää kiirettä. Pöpöläiselle riittävät konttaus ja seiniä pitkin kävely. Niilläkin kun pääsee ihan minne vaan. Konttaus alkoi vuoden iässä, seisomaan opiskelu samoin. Ensiaskeleista on jo kuukausi, mutta kun niitä harjoitellaan vain noin joka toinen päivä, niin mitään kävelemisen läpimurtoa tuskin tullaan vielä viikkoihin todistamaan.

No entäs sitten ne hampaat! Tänään tuli uusi Kaksplussa, jossa oli artikkeli lasten hampaidenhoidosta, ja melkein nauroin ääneen kun otsikossa julistettiin: yksivuotias hymyilee kahdeksalla hampaalla. Meillä yksivuotias hymyili kahdella hampaalla.

Ensimmäistä hammasta aloin odottaa viime vuoden kesäkuussa, kun sormilla tunnustellen yläien tuntui niin terävälle. Sainkin odotella, sillä ensimmäinen hammas – alahammas, tietty – tuli tapaninpäivänä, ja toinen alahammas uudenvuodenaattona. Se ylähammas tuli vasta viime viikonloppuna, eli kesäkuussa kyllä, mutta seuraavana vuonna.

Jokin aika sitten aloin jo uskoa, että tässä on lapsi, joka tulee 18-vuotiaana esittelemään itseään Iltalehdessä konttaavana kaksihampaisena aikuisena. Väärässä olin. Kolmehan niitä hampaita tulee olemaan.

5 responses to this post.

 1. Hihhihh, 18-vuotias konttaava kolmihampainen siis..? Mutta hitaasti hyvä tulee, johan teillä kuitenkin tarjoillaan kahvia leikkimökissä? Eikö tuosta kävelemisestä sitäpaitsi sanota että se tavallisesti tapahtuu joskus 9kk-1½ vuoden välillä, eihän teillä mikään hätä vielä ole 🙂

  Vastaus

 2. Posted by Kukannuppu on 06/06/2008 at 9.11

  Haa, uusi kävelemisennätys: 12 askelta. Sen jälkeen ei ole kyllä tullut edes tuon pituisia yrityksiä.
  Luulin, että pihaleikit saisivat Pöpöläisen inspiroitumaan paremmin kävelemisestä (konttaaminen hiekkakentällä saattaa olla hankalaa), mutta ei.. hiekkaan jää vaan kiemurteleva polku siihen, mistä Pöpöläinen on kontannut.

  Vastaus

 3. Posted by A:n äiti on 06/06/2008 at 12.18

  Pöpöläinen vaikuttaa samansorttiselta rauhallisesti ottavalta lapselta kuin omani. Uudet taidot putkahtavat kuin puiskista harjoittelematta.

  Malttia malttamattomalle!

  Vastaus

 4. Posted by Iina on 26/06/2008 at 15.16

  Moi!

  Itselläkin on samanlainen malttamattomuus nostanut päätään mutta aina mie oon sen saanu pidettyä pinnan alla: Luotan vaan siihen että kyllä se kehittyy ja kasvaa jos on kasvaakseen 😛

  Lisäksi lähisuvussa on toinen samanikäinen vauva kuin tuo meidän Nea joten kiusaus vertailemiseen on kokoajan läsnä…

  Loppujen lopuksi Nea kasvaa niin nopeasti etten meinaa uskoa silmiäni….

  Mutta ihania kirjoituksia.. Siulla on todellakin sana hallussa. Saanko linkittää siun blogin omaan blogiini? Oon meinaan rakentamassa listaa blogeista joita seuraan….

  Vastaus

 5. Oi, kiitoksia kauniista sanoistasi. Saat, tottahan toki! Tulen mielelläni myös lukemaan sinun kirjoituksiaisi.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: