Kertomusta II

No niin. Selitystä kehiin.

Synnytys…. sitähän tuli odotusaikana kovasti mietittyä, vatvottua, pelättyä, suunniteltua, ja lopulta jopa toivottua. Pöpöläisen syntymän jälkeen jokunen lukija kyseli, miten kaikki itse asiassa oikein menikään. Muutama blogitoverikin näytti kirjoittavan omien synnytyksiensä kulusta ja tapahtumaan liittyneistä fiiliksistään. Itse en saanut ajatuksiani sellaiseen järjestykseen että niistä olisi tullut mitään järjellistä tekstiä. Niinpä päätin, että palaisin asiaan vasta Pöpön yksivuotispäivänä.

Eilen sitten kaivoin Kätilöopiston paperit esille ja kirjoitin pitkähkön referaatin synnytyskertomuksesta joillakin omilla ajatuksilla höystettynä. Aamulla luin kertomukseni netistä uudelleen ja tajusin, miten raa’alta ja pelottavalta sen täytyy tilanteesta ulkopuoliselle kuulostaa. Tiedättehän: sen, mitä ei ymmärrä, tiedä tai näe, täyttää omalla mielikuvituksellaan. Missään nimessä en olisi halunnut pelästyttää ketään tai aiheuttaa lisää paineita niille, jotka jo nyt suhtautuvat mahdolliseen tulevaan synnytykseensä jännityksellä.

Joten päätin sensuroida kirjoitukseni ja sen myötä katosi myös yksi kommenttikin, (Sorry, Outi!). Palaan synnytysasioihin vielä, mutta teen sen nyt omin sanoin ja yritän kertoa kokemuksestani kokonaisvaltaisemmin, pelkkiä lääketieteellisiä faktoja kertoen uuden ihmisen syntymän herkät ja kauniit vivahteet jäivät lähes huomaamatta. Pysykää linjoilla.

5 responses to this post.

 1. No johan sattui, että kävin täällä eilen illalla ja sain siis lukea nyt jo sensuroidun synnytyskertomuksen! Päivittelinkin että kyllä sulla oli siitä päätellen aika kamalaa ollut (mutten kerennyt eilen kommentoimaan). Onneksi olen jo itse käynyt saman läpi – helpompana tosin, en edes oksentanut 🙂 – niin en pelästynyt eikä tullut paniikkia.

  Paljon onnea pöpöläiselle!

  Vastaus

 2. Posted by Meri on 28/02/2008 at 20.17

  EI! Haluaisin tietää kaiken, nekin pahimmat lääketieteelliset kohdat!! En ole koskaan sellaista päässyt lukemaan…Pliis, laita vaan se uudestaan luettavaksi?!
  T. Säännöllinen lukija, mielenkiinnolla joka päivä blogillasi käyvä, ei synnyttänyt -80.

  Vastaus

 3. Posted by hna on 28/02/2008 at 21.03

  Onnea Pöpöläiselle!! Yks vee! Jeee jeee!

  Ja nyt mua jäi kauheesti kiinnostamaan, että: MITÄMITÄMITÄ!?!

  Vastaus

 4. Posted by elanor on 28/02/2008 at 21.22

  Määkään en nähny sitä kirjoitusta. Höh.

  Vastaus

 5. Posted by Outi on 29/02/2008 at 0.05

  Minä olin se, joka alkuperäistä merkintää ehti kommentoida. Se oli kyllä tällaisesta vielä toistaiseksi lapsettomasta kyllä ihan rehellisesti sanottuna pelottavaa luettavaa, tosin en minä siitä mitään pahoja traumoja saanut – eikä toivottavasti kukaan muukaan 😉 Ja tuosta vähän muokatusta versiosta saa jotenkin paljon rauhoittavamman kuvan koko tilanteesta. 🙂 Ei hirvitä enää yhtä kovasti 😀 Onnea Pöpöläiselle!

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: