Haisukäsiä

Olen aina ollut herkkä kaikille epämiellyttäville hajuille ja yökkäilen kaupan juustotiskeillä, virtsalle tuoksuvissa hisseissä ja hikisten ihmisten lähellä. Uuh, vaikka kuinka pidättäisin hengitystäni ja yrittäisin tsempata, vatsan sisälmykset tekevät u-käännöksen ja pyrkivät yläkautta ulos.

Aiemmin seurasin ihmetellen, miten coolisti äidit pystyvät vaihtamaan ne karrrrseimmankin hajuiset kakkavaipat lapsiltaan. Itse kun olin kuin suoraan jostakin kotivideosta, jossa hengityssuojuksiin pukeutunut isä oksentaa ja lopulta pyörtyy laspsensa vaippoja vaihtaessaan. Nyt olen kuitenkin yllättynyt siitä, miten vähän oman lapsen kakka oikeastaan ällöttää hajultaan. Onhan se toki voimakasaromista, mutta ei nyt sentään niin pahan hajuista kuin mitä muilta tuntuu tulevan. Mistähän tämä johtuu? Siitäkö, ettei se omakaan tuotos itsestä yleensä pahalle haise – ja siitä, että lapsella on samat suolistobakteerit kuin minulla?

Mutta on kuitenkin sellaistakin kakanhajua, jota en haluaisi koko päivää ympärilläni haistaa. Siis miten saisin omat käteni hajuttomiksi? Pöpöläinen kun tapaa tehdä oikeita liisterikakkoja, joita saa sitten pyyhkimisen jälkeen vielä hyvän tovin vesihanan alla liotella ja käsin rapsutella pyllynposkista pois. Pari kertaa olen jopa harjannut takapuolta, jotta saisin ne laastinomaisesti nahkaan tarttuneet laatat irtoamaan. Kun takapuoli hohtaa punaista puhtauttaan, lapsi on ehkä hajuton… mutta äiti ei. Vaikka kuinka pesisin käsiäni mitä tehokkaimmilla käsisaippuoilla, kakan haju leijuu ympärilläni.  Onko a) laitettava keltaiset taloushanskat käteen b)  pestävä kädet tolulla  c) muuta, mitä?

7 responses to this post.

 1. Posted by elanor on 06/02/2008 at 20.46

  …tärpättiä?

  Vastaus

 2. Ai peffaan vai käsiin? Kumpaan teillä?

  Vastaus

 3. Posted by Mia on 06/02/2008 at 23.33

  Käsidesi? Hammastahna? Sitruuna(n tuoksuiset pesuaineet, jotka väittävät poistavansa mm. kalanhajun)? Ruokasooda (perinteinen hajunpoistaja? Itse en ole poistanut kuin kalanhajua käsistäni ja siihen tehosi hammastahna. Yksi vaihtoehto voisi olla kertakäyttöhanska… joka tosin on hankala pukea päälle siinä vaiheessa kun käsivarrella keikkuu pyllypesua odottava lapsi.

  Vastaus

 4. Posted by Polga on 07/02/2008 at 8.48

  Pulloon vettä, johon pari tippaa sitruunaöljyä. Kädet pestään ensin normaalisti, sitten tuota vettä vielä hieraistaan handuihin. Eiköhän haisu tokene…

  Vastaus

 5. Posted by M on 07/02/2008 at 12.51

  Meillä toimii tavallinen pesusieni kolmeen osaan leikattuna pyllynpesussa. Siihen pari tippaa mietoa pesunestettä: eipä tarvi käsin hankailla ja hajua jää käsiin vähemmän

  Vastaus

 6. Posted by Statisti on 11/02/2008 at 9.12

  Hei,

  on ihan pakko tässä kommentoida itsekin kakanhajuisilla sormillani näppäillen. Otin itse asiassa tänä aamuna käyttöön Euroshopperin kertakäyttökumihanskapaketin. Luulen, että vielä toimivampi ja ympäristöystävällisempi idea olisi tavallinen kumihanska. Sellaista taisin käyttää kun vanhemmat lapseni olivat vauvaiässä / taaperoita.

  Vastaus

 7. Okei, nyt täytyy varustautua tosihommiin tositarpein, sienin, sitruunaöljyin (mistä sitä saa?) ja jopa kumihanskoihin. Eipä tarttee sitten enää sormenpäitään nuuskia.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: