Haukotusta

Johan tässä pari viikkoa nukuttiinkin vähän paremmin….

Muutama yö sitten Pöpöläinen alkoi taas heräilemään, yö yöltä aiemmin ja vaativammin. Ja me lankesimme syöttämään – ajatuksena oli, että jos se nyt (kello puoli neljä, kello kolme, kello puoli kolme) söisi, niin ehkä se sitten nukkuisi aamuun asti.

No, eiväthän lasten ajatukset ole vanhempien ajatuksia… Yö yöltä meno on vain pahentunut ja viime yö oli kaiken huippu. Kaveri heräsi puoli yksi hurrrrjasti itkien eikä rauhoittunut vieressä, sylissä, eikä seisaaltaan … ei ennen kuin valot oli laitettu päälle. Ja uusi uni ei tullut tietenkään silmään ennen kuin tissillä. Sen jälkeen lapsi nukkui pisimmillään puolentoista tunnin pätkiä ja sama raivoisa itku toistui joka pätkän loputtua uudelleen ja uudelleen. Ja vaikka vaihdoimme vaippaa, laitoimme suppoa ja puuduttavia korvatippoja, niin kunnon unesta ei saatu koko yönä enää kiinni.

Mutta yhtä ei vaan yövalvomiset tunnu väsyttävän. Aamuseitsemältä Pöpöläinen aloitti aamukujertelunsa, joten ei muuta kuin Up Shine and Rise, päivä on alkanut. Huoh.

Mies soitti terveysasemalle ja menee näyttämään, josko lapsosen korvissa oisi jotakin vaivaa. Siellähän me olemme rampanneet noin kerran kolmessa viikossa, eikä koskaan ole ollut mitään kutinaa kummempaa. Ei varmaan tänäänkään, mutta…. parempi ottaa siitä selvää kuin arvailla sitä jälleen ensi yönä.

9 responses to this post.

 1. Lääkärikuulumisia: Tulehdusta ei ole, korvat terveet. Jatkuva korvien kaivaminen ja yöheräämiset johtuvat jostakin muusta kuin tulehduksesta. Olemme öljynneet korvia tähän asti Ceridalilla kolme kertaa päivässä mutta vielä vain kutina jatkuu. Lääkäri ajatteli ääneen, etä jospa lapsi kaivaa korviaan huomion saamiseksi! Höh. En usko.

  Saimme kuitenkin kortisoniliokseen reseptin, jospa kutina rauhoittuisi sillä.

  Yöheräämisiin taitaa tepsiä vain sama konsti kuin kolmisen viikkoa sitten: tiukkana olo.

  Vastaus

 2. Posted by A:n äiti on 30/01/2008 at 12.47

  Voimia koko perheelle!

  Vastaus

 3. Posted by Satunnainen ohikulkija on 30/01/2008 at 17.45

  Voisiko Pöpöläisen ongelmien taustalla olla allergiat? Olen itse kovin allerginen, ja hurjimmissa vaiheissa kutina korvissa oli infernaalinen. Tulehduksia ei kuitenkaan juuri ollut, mitä nyt kerran korva_käytävän_ tulehdus.

  Vastaus

 4. Posted by Tsu on 30/01/2008 at 18.43

  Tuota tuota… Meillä oli samanlaista menoa monta viikkoa ja mietin olisiko korvissa vikaa vai ei. Sain sitten näytettyä poitsun korvat terveyskeskuksessa lääkärille, joka totesi että kunnossa ovat. Yökarjunta vain jatkui joten menin yksityiselle, ja sielläpä lääkäri totesi että molemmissa korvissa oli ärhäkkä korvatulehdus. Eikä tuo ollut eka kerta, toisen lapsen kanssa tk-lääkäri totesi kerran myös korvat terveiksi ja pari päivää myöhemmin korvalääkäri totesi että korvat ovat olleet jo pitkään tulehtuneet, sen verran pahassa kunnossa olivat ja putkitusaika laitettiin jo seuraavaksi päiväksi.

  Vastaus

 5. Satunnainen ja Tsu, kumpaakin näistä ”tutkintalinjoista” mietin edelleen. Allergiaahan se voisi olla, mutta kun muuten iho on täysin hyvässä kunnossa ja gaga on normaalia. Voisiko allergia olla ainoastaan korvakutinaa? Tsu, käytämme nyt tuota lääketta muutaman päivän, ja jos kutina ei helpotu niin sitten kyllä yksityiselle. Yhden kerran kävimme jo, imi tuolloin vaikut pois, mutta se ei vielä auttanut- ehkä joku toinen lääkäri näkisi sitten tarkemmin, mitä muuta voisi vielä tehdä.

  Vastaus

 6. Haastoin sut, kurkkaa mun blogiini.

  Voimia teille!

  Vastaus

 7. Posted by Nimetön on 31/01/2008 at 20.14

  Jos on allergiaa tai korvatulehdusta, eikö lapsen pitäisi oireilla päiväsaikaankin? Itse lasken yöheräilyt ikään kuuluviksi ja uskon niiden helpottavan jahka lapsen kehitys esimerkiksi liikkumisen suhteen on edistynyt.

  Vastaus

 8. Korvatulehduksesta oon kuullut monelta äidiltä, että lapsi voi olla päivisin varsin aurinkoinen tapaus, ja vain katkonaiset yöunet (paine korvissa kai vaivaa erityisesti makuuasennossa) saivat äidin epäilemään korvavaivaa… Allergioissakin saattaisi olla, että esim. jokin iltapäivällä tai illalla syöty ruoka saattaisi aiheuttaa oireita juuri yöllä, mutta ei enää päivällä.

  Kyl nää saattaa olla kummia juttuja…

  Vastaus

 9. Posted by A:n äiti on 01/02/2008 at 11.15

  Meillä lapsi sairasti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan korvatulehduksen viime kesänä, täysin oireettomana kunnes kuume alkoi sahata edestakaisin. Koska lapsi oli virkeä, söi, nukkui hyvin eli oli yleiskunnoltaan normaali, terveysasemalta neuvottiin odottamaan vähintään kolme vuorokautta ennen vastaanotolle tuloa. Lopulta kuumepiikkien jatkuessa (yleensä yöllä, päivällä ei kuumetta) kiikutimme likan lääkäriin. Yllättäen toisessa korvassa oli tulehdus ja neidillä alkava keuhkokuume. Lääkärikin ihmetteli tytön reipasta ja pirteää olemusta.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: