Uskomatonta mutta totta

On todella vaikea uskoa, että äitiysloma on nyt lähestymässä loppuaan. Vastahan minä siellä työpaikalla lyllersin kasvavan mahan kanssa ja nappailin närästyslääkkeitä. Ja vastahan minä istuin viimeisen työpäivän päätteeksi tammikuun sateessa ratikkapysäkillä pussieni kanssa ja ihmettelin sitä uutta elämänvaihetta, joka olisi aukeamassa. Ja miten pitkältä äitiysloma tuolloin tuntuikaan. Kymmenen kuukautta … melkein kuin kymmenen vuotta.

Ja nyt se on sitten tässä. Vielä tämä viikko ja sitten palaan työpöytäni ääreen. Mies jää viettämään isäkuukauttaan ja sitten vuorotteluvapaalle Pöpöläistä hoitamaan ensi vuoden loppuun saakka.

Sisälläni velloo kitkeränmakuinen tunteiden sekamelska. Tuntuu pahalta lähteä kotoa ja menettää lapsen välitön läheisyys. Huolettaa, miten Pöpöläinen ja isänsä pärjäävät. Maistuuko ruoka, tuleeko uni, riittääkö isä lohdun tuojaksi, tuleeko äitiä ikävä? Vaikka Mies osaa hoitaa lastaan ja Pöpöläinen on todistetusti voinut hyvin isänsä hoidossa, mitä toistuva päiväsydänten ero tekee minun ja Pöpöläisen suhteelle?

Näitä kun ajattelen, rinnasta kouraisee kuin olisin myömässä lapseni romanialaiselle ihmiskauppiaalle.

Vuosi sitten en uskonut jaksavani vauvakeskeistä, monotonisesti toistuvaa arkea edes tänne saakka. Nyt en taas osaa kuvitella kiinnostuvani työasioistani.

Tästä se alkaa, työn ja perheen yhteensovittaminen. Ja ainainen riittämättömyyden tunne, kuulemma. Kotona mietit työasioita ja töissä kotiasioita, opastavat kokeneemmat.

One response to this post.

  1. Posted by Herkku on 22/11/2007 at 19.50

    Ai hyvänen aika! Kun minusta sekin oli ihan vasta äsken, kun Pöpöläisen odotus oli ihan alulla vasta. Suuri elämänvaihe edessä jälleen.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: