Isällinen päivä

Just kun äitienpäivästä  päästiin, tuleekin isänpäivä. (Miksi muuten äidit juhlivat monikossa ja isä yksikössä?)

Kun yritän muistella oman lapsuudenkotini isänpäiviä, mieleeni tulee vain pari, nekin ala-asteajoilta. Yläaste- ja lukioiältä en muista yhtäkään – ehkä myrskisen murrosiän kriiseissä ei isänpäivää paljon juhlittu. Hyvä jos edes tuli isälle puhuttua. Opiskeluaikoinani palasimme taas puheväleihin, ja niinä aikoina muistelen lähettäneeni isänpäiväkortteja. Lahjoja ei kai enää tarvittu.

Tähän, oman perheemme ensimmäiseen oikeaan isänpäivään olen valmistautunut pitkän kaavan mukaan. Lahja on keksitty, osin jo hankittukin – yksi kauppareissu on vielä tehtävä. Kortti on ideoitu, mutta vielä tekemättä. Kakkuohjeita olen surffaillut netistä, mutta koska en kuitenkaan onnistu toteuttamaan sellaista salaa, aion ehdottaa että leipoisimme sen yhteistyönä Mies hoitaa lasta ja minä yritän parhaani -periaatteella. Viimeisimmästä kakunleipomisesta onkin jo vierähtänyt tovi. Se oli nimittäin kesäkuussa 1997.

Tässä vaiheessa, kun lapsen oma panos äitien-/isänpäivän juhlintaan on vielä ajatuksen asteella, juhla onkin lähinnä perheessämme jonkinlainen puolisoiden välisen rakkauden ja liittolaisuuden juhla. Että me, kaksi tavallista talliaista olemme saaneet aikaan jotakin noin hienoa ja ainutlaatuista. Että me voimme nyt juhlia katsoen oman lapsemme hymyä, kuunnella hänen ilonkirkaisujaan ja nauttia uusista ihanista hetkistä perheenä.
Tanssia vaikka What a wonderful world -slovaria kolmestaan poski poskea vasten. 

Millaisia isänpäivätraditioita olette omissa perheissänne perustaneet?

3 responses to this post.

 1. Posted by hna on 09/11/2007 at 22.44

  Siiiiis… Mä/me ollaan ostettu lahja ja …korttikin. MÄ TIEDÄN! Ollaan me tehty käsi ja jalka kuvatkin (glitten huulipunalla), mutta ne on lojuneet pitkin olkkarin tasoja viiiikkoja.

  Mä en ooo jaksanut miettiä koko påäivää pakollista enempää. HUANO NAINEN! ;P

  Vastaus

 2. Posted by A:n äiti on 10/11/2007 at 13.57

  Meillä vietetään toista isänpäivää huomenna. Perinteitä ei ole muodostunut. Haluaisin vaalia nyt ja tulevaisuudessa sitä, että vietämme isänpäivää ja äitienpäivää oman pienen perheemme kesken.

  Tyttö teki kerhossa isän kanssa isänpäiväkortin, jonka isä saa huomenna 🙂 Pieni lahja on hankittu. Tarkoitus olisi leipoa kakku. Kokkailemme huomenna kotona. Kysyin etukäteen millaiset herkkuruoat mieheni haluaa minun loihtivan pöytään. Kuulemma ei muuten väliä, mutta jotain makkararuokaa!?

  Vastaus

 3. Onpas miehistä! Alkuun makkarakeittoa, sitten nakkeja ja ranskalaisia, jälkiruoaksi vaikka nakkipiirakoita. Uu mikä juhlamenuu.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: