Lapsi on terve kun se leikkii?

Ostimme jokin viikko sitten Kodin Anttilasta ihanan pehmoisen ryijymaton. Siinäpä olisi Pöpöläisen mukava kelliä, onhan se suloisen tuntuinen ja kiinnostava pienten sormien näprätä. Ja näin olikin, Pöpöläinen ihastui uuteen mattoon heti ensi kosketuksella. Jonkin aikaa matolla peuhailtuamme otin lapsosen syliini ja haistoin kummallisen hajun: aivan kuin lamppuöljy lemuaisi.

Todellakin, uuden mattomme ominaistuoksu on petroolin tuoksu. Ja se näyttää tarttuvan matolla kiehnäävään Pöpöläiseenkin. Uuh, minkähänlaisia terveysvaikutteita matosta oikein väreileekään? Kuluttajavirasto, saisiko maton tutkimuksiin? 

Toinen yhtä epäilyttävä leikkiväline on television antennijohto. Eräänä päivänä lapsonen tajusi, miten kiinnostavia televisiosta lähtevät piuhat ovatkaan. Mies, johtofriikki itsekin, heltyi jälkeläisensä perimälle johtoinnostukselle ja etsi lapsoselle oman johdonpätkän. Sitä olikin ihana väännellä, käännellä ja imeskellä! Tovin jos toisenkin jälkeen äidillä alkoi raksuttaa: Vaikka johto onkin muovilla päällystetty ja ehjä, niin ehkä se ei siltikään ole elintarvikemuovin veroista nuoltavaa. Vimpaimesta voisi pitkäaikaisessa kosketuksessa irrota nikkeliä tai jotakin muuta allergisoivaa tai myrkyllistä ainetta imeskelijän suuhun. Ja niinpä tuo lelujen aatelinen joutui takaisin romuvarastoon, vaikka perheemme molemmat miespuoliset protestoivat pitkään ja ankarasti.

4 responses to this post.

 1. Ja Vähänkö On Ärsyttävä Kun WordPress Itse Päättää Miten Se Haluaa Otsikon Kirjoitettavan. Amerikkalaisittain, Tietenkin.

  Vastaus

 2. Posted by Mona on 30/10/2007 at 20.41

  Meillä lapsi oli ihan banaaneina ja pähkinöinä, kun sai räpeltää tyhjää Domino-keksipakettia. Kunnes se alkoi muussaantua kuolamälliksi.

  Uuuuh, johdot. Meillä 50-luvun asunto ja sähköt ja lisäjohdot ja muut viritykset sen mukaan. Ja meilläkin mies voi ihan heräteostoksena ostaa jatkojohdon tai jotain miljoonakaapelia 🙂

  Vastaus

 3. Ja jos postista sattuu tulemaan mainoskirjeitä, joissa on rapiseva muovikelmukuori, niitä en kannata heittää pois tai edes avata. Ne on kans vuosisadan lelusuosikkeja. Meillä on rutisteltu Kauppakalenteria päivittäin aina siitä saakka kun se elokuussa tuli.

  Vastaus

 4. Posted by elanor on 01/11/2007 at 10.14

  Meillä kans tooodella mieluusti syötäis kaikki sähköjohdot ja sanomalehdet, mikäli äiti antais. Mut ku ei äiti anna. Kauheeeeta! Ja kännykkää imeskellään aina ku silmä välttää. Ehkä äitee saa kohta uuden puhelimen, kunhan kosteusvaurio laittaa sen tilttiin.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: