Sukupuolia

Ennen raskautumista, samoin kuin raskauden alkuvaiheessa, toivoin hyvin hartaasti, että lapsestamme tulisi tyttö. Ajattelin ymmärtäväni tyttöjen ajatuksia, kiinnostuksen kohteita ja elämänkokemuksia poikien vastaavia paremmin. Ja varmasti mukana oli runsaasti toivetta siitä, että juuri tyttölapsen kanssa voisin jakaa oman lapsuuteni kokemuksia ja elää niiden parhaimmistoa uudelleen. Lukea yhdessä tyttökirjoja, nauhoittaa valkoisia kaunoluistimia, istuttaa kukkia. 

Vastaavasti ajatus pojasta värisytti. Uuuh, mieleeni nousivat haisevat kalsarit, hikiset jääkiekkovarusteet, kaikki kammottavat muoviset tappajasoturiörkkilelut, meluavat kaverukset ja ulko-ovi, joka aina vain paukahtaisi sen merkiksi, että taas mentiin. Mielikuvani pikkupojista eivät olleet kovin mairittelevia.

Aika pian raskauden alun jälkeen aloin kuitenkin jo ajattelemaan lastamme poikana. Aluksi ehkä varautuakseni pahimpaan. Puhuimme mielikuvistani Miehen kanssa useaan otteeseen. Ehkä parhaiten oloani helpotti, kun tajusin, että lapsemme ei todennäköisesti vielä pitkään aikaan kiinnostu asioista, joita perheessämme ei muuten harrastettaisi. Että lapsemme maailma koostuu ihan omista kotipiirimme örkeistä. Ja että äideillä saattaa olla vaikeampaa tyttäriensä kanssa ja armollisempaa poikiensa kanssa.

”Ja muuten, kaikista lapsista, joita olen tavannut, juuri pojat ovat innokkaimpia leipomaan”, lisäsi mies. 

Kuten ultraääni antoi olettaa, saimme pienen poikavauvan. Ja se tuntui vain ja ainoastaan hyvälle. Minusta on ihanaa olla Pienen Pojan äiti.

Uuh, nyt muuten juuri tajusin, että Pöpöllä ei muuten ole yhtään nukkea. Autoja on kyllä.  Ja kaivinkone. Hmm. Ihan noin alleviivaavaa sukupuolikasvatusta ei ole kyllä tarkoitus ollut toteuttaa. Täytyy varmaan kirjoittaa joulupukille.

8 responses to this post.

 1. Posted by VaimoPlus on 07/10/2007 at 15.02

  Minustakin on aina tuntunut, että tytöt tuntuisivat itselle luontevammilta kuin pojat. Jotenkin sitä on nähnyt itsensä tekemässä enemmän tyttö- kuin poikajuttuja. Nyt olen raskaana (rv 10+1) ja alusta asti on ollut sellainen olo, että poika sieltä tulee. Tästä ei ole mitään muita viitteitä toistaiseksi, mutta hyvin olen ehtinyt sopeutua poikaoloon. 🙂

  Vastaus

 2. Posted by elanor on 07/10/2007 at 20.13

  Mä olin asennoitunut pojan tuloon ennen kuin olin edes raskaanakaan, koska miehen suvussa on perinteisesti tehty pelkkiä poikia. Ajattelin myös, että pojat on pitkällä tähtäimellä helpompia ja mutkattomampia kuin tytöt eikä äiti-poikasuhde oo yhtä traumaattinen kuin äiti-tytär -sellainen. Tavallaan ehkä toivoin(?) poikaa, koska ajattelin että poikien elämä on jotenkin helpompaa kuin tyttöjen, tiiä sitten mihin perustin tämän väitteen. Olin ihan varma pojasta aina siihen asti, kun lapsivesipunktion tulosten yhteydessä selvisikin että kaksi äksäähän siellä olikin.. Ja oltiin, ja edelleenkin ollaan miehen kanssa superinnoissamme siitä että meillä on juuri tyttö. Ei sillä, poika olisi toki ollut tervetullut ja jatkossakin on, jos lisää lapsia suodaan. Toinen tyttökin olis kuitenkin tosi kiva.. 🙂

  Mitäköhän tällä yritin sanoa? En tiiä itekään.

  Meilläkään ei muuten oo yhtään nukkea, mutta kaks autoa kyllä. Ja tuli mieleen, että mun mielestä kaikenmaailman Bratzit ynnä muut vastaavat ”huoranuket” on vähintään yhtä hirviömäisiä kuin ne taisteluörkit. Eri lailla vaan.

  Vastaus

 3. Musta taas koko raskauden ajan tuntui että olisi tulossa poika, mutta niin vaan sitten tulikin tyttö. Sitten kun vauva on syntynyt ei osaa oikein enää ajatellakaan että olisi ollut jotain muuta kuin juuri se vauva, tyttö tai poika, joka sieltä sitten tuli… ja mä olen jo miettinyt harrastuksia jotka olisi ei niin tyypillisen tyttömäisiä, futis esim on kova juttu täällä Ruotsissa. Mutta saanee tuo sitten päättää itse… kyllä baletti ja hevosetkin menee jos sikseen tulee 🙂

  Mä kanssa kyllä uskon että äidin ja pojan suhde on usein mutkattomampi kun äidin ja tyttären. Toisaalta eihän niin välttämättä tartte olla, joten siinä uskossa eletään että varmaan murrosikä on tyttärellä helpompi kuin oli aikanaan äidillä 😉

  Vastaus

 4. Posted by A:n äiti on 08/10/2007 at 7.41

  Mulla ei ollut tyttö- eikä poikaoloa odotusaikana, mutta kaikilla muilla oli tunne lapsemme sukupuolesta 🙂 Poikaa useimmat veikkasivat. Loppuraskaudessa itsekin aloin mieltää vauvan poikana, farkkuhaalareissa, lippis päässä ja pisamia poskilla. Ei tullut, vaan syntyi ihana tyttö.

  Leluista. Mä luulen, että lelujen puolesta meillä voisi asua tyttö tai poika, vaikka yhtään autoa meillä ei ole. Taaperoiässä taitaa olla kaikilla samanlaisia Fröbelin palikoita, nuppipalapelejä, kirjoja, dubloja jne. Tytöllämme on kaksi nukkea, mutta ne eivät kiinnosta yhtään. Nukenrattaat (ilman nukkea) ovat mieluisat.

  Vastaus

 5. Posted by Pitkula on 14/10/2007 at 11.51

  Moro!

  Pohdiskelijalla, joka kävi täällä ”häiriköimässä”, on nyt se oma blogi osoitteessa

  http://pitkula.ajatukseni.net/

  Ja siellä siis luvassa niitä perimmäisiä kysymyksiä! Saa auttaa ken pystyy 😉

  Vastaus

 6. Sähän olit nopea! Luen ja keskustelen mielelläni.

  Vastaus

 7. Minä ajattelin myös tulokasta aluksi tyttönä, olin aivan varma. Ultra osoitti,että poika tulisi ja jotenkin tuntui siltä, että näinhän sen pitää ollakin 🙂 Pieni poika on äidin sydämen suuri sulattaja. Niin kuin pieni tyttökin 😉 Täytynee opetella kaikki miesten maailmasta, batmanit,supermiehet,teräsmiehet,hemanit,turtlesit,incredible vitoset,moottorit,motskarit,inkkarit ja länkkärit. Ihanaa, on avautunut ovi uuteen maailmaan! Hurjan jännää!

  Löysin blogisi vasta,tämä on aivan ihana! 😀

  Vastaus

 8. Milano, tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!
  Hienoa, jos jaksat opiskella kaiken tuon ”pojan elämän” oppimäärän. Minä en taida. Tai oikeammin en halua – erityisesti hemanit ja turtlesit aiheuttavat inhon väristyksiä. Rumia ja kovia muovipökkelöitä, yök. Motskarit sentään menee.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: