Taas kotona

Viikon mittainen mummolaretki on nyt takana, ja täytyy nyt oikein suitsuttaa, että kakkaisesta alustaan huolimatta (kts. ed. postaus) reissu meni hyvin. Sekä meidän aikuisten että Pöpön puolesta. Pöpö sai katkeamatonta huomiota: aina oli syliä, hymyjä, laulua ja soittoa. Isovanhemmat saivat puuhata ja touhuta sydämensä kyllyydestä ja antaa ja vastaanottaa rakkautta. Ja vanhemmat saivat kerrankin syödä kahdella kädellä ja käydä saunassa samanaikaisesti. Mieheni kanssa turisimme, että taisi olla yhdentoista vuoden käynneistä jopa se kaikkein mukavimmin sujunut reissu.

Ja nyt sitten ollaan takaisin arjessa. Miehellä alkoivat työt ja koska alkuun päivät tuppaavat olemaan tavallista pitempiä, joten saamme pärjäillä Pöpön kanssa täällä kahdestaan. On se surkeaa, kun toinen ehtii olla lapsen seurassa vain parin tunnin ajan ennen kuin pikkuinen menee jo nukkumaan. (Joo ja tietty vaikuttaahan tämä omaankin jaksamiseen, mutta ei siitä nyt sen enempää.) 

Pöpö sai eilen 5-kuukautisrokotuksen ja rotavirus -rokotuksen vahvistuksen ja kiukkuaa nyt niistä noussutta pientä kuumetta ja mahakipua. Pikkuista väsyttää ja itkettää ja olemme pesineet pedissä lähes koko päivän torkkuen, nukkuen ja kirjoja lukien.

Keväällä emme vielä ehtineet mihinkään näistä lähinurkkien äiti-lapsi -piireistä. Nyt asiaan on tarkoitus tehdä korjausta. Mikäli tuleva yö ei mene ihan piparin atomeiksi, yritämme huomenna jaksaa vaunutella lähiseudun mammapiiriin mukaan. Hitsi, kun ne alkaa aina niin varhain aamulla!  Keväällä ehdimme tutustua vauvauintiin kolmen pulikointikerran verran ja aiomme jatkaa jonkin aikaa…Muskariinkin ilmoittauduimme, mutta se alkaa vasta kuukauden päästä.  Jopa tästä viikko-ohjelmaa jo kertyykin. Liikaa ei saisi ahmia, mutta pari säännöllistä viikkomenoa voisi kuvitella jaksavansa.

Ja vielä lisää lapsiperheen arkea: mies on muuttanut omaan sänkyynsä nukkumaan. Koska työläisen on jaksettava, vaikka pieni kaveri olisi päättänyt treenata juuri oppimaansa käännöstä koko yö, mies otti patjansa ja muutti alakertaan. Haikeaa, mutta käytännöllistä.

3 responses to this post.

 1. Hello!
  Maa oon uus liikkuja sun sivuilla. Kiva on ollut seurata teida seka pikku popolaisen elamaa!
  Kun meidan sirpukka oli vauva (nyt 1v.4kk) niin mies teki toita aamu 7 ilta 11..teki kahta eri tyota perakkain. Kyl maa muistan miten sita harmitti, ku sai olla NIIN vaha aikaa pikkuisen kanssa..ja mie ikavoin sita yhteista aikaa..sita laatuaikaa! Mutta pakko oli hyvaksya se tilanne mika oli! Ja taytyi ja halusin silti nauttia aitiydesta seka pikkuisestamme.

  Ja nuista kerhojen alkamisista..me aina nukuttiin sirpukan kanssa melkeimpa joka aamu 10-11 asti. ja aina kaikki kerhot ja muut bisnekset alkoi 9-11aikaan..ni ei me ikina keretty menna vaikka ilmottauduttiinkin..Kiva kun loytaa samanlaisia ihmisia!

  Onnellista viikkoa teille!

  Vastaus

 2. Meillä kanssa on siirrytty väliaikaisesti eri sänkyihin jonkinlaisten yöunien takaamisen vuoksi, ja kyllä se tietty vähän harmittaa… että mihin se parisuhde-elämä oikein hävisi?? Mutta on tää kuitenkin niin käytännöllistä. Ja ehkä me vielä päästään takas samaan sänkyyn jossain vaiheessa..?

  Tällä hetkellä meilläkin menee päivät vauvan kanssa aika kotosalla. Innolla odotan mäkin että kaikki nuo kerhot ja vauvauinnit ym. alkaa sitten kun pikkuinen on vähän isompi.

  Vastaus

 3. Marijohanna: onnea vielä vauvasta! Joo, muistan kuinka heti jo ensimmäisillä viikoilla jouduimme toteamaan, että parisuhde on muuttumassa työparillisuudeksi… ja työparilla on yhteinen tehtävä tuo pieni käärön tyytyväisenä pitämisessä…

  Homemother: tervetuloa joukkoon ja kommentoimaan! Täytyypä käydä katsomassa blogiasi ja tutustumassa rapakontakaiseen perhe-elämään.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: