Raivoa

Kolmen kuukauden ikään ollaan päästy!

Viikonloppuna autoilimme ensimmäisen kerran hiukan kauempana. Menomatka meni mainiosti, lähes kokonaan nukkuen. Pöpö heräsi unistaan vain kerran, ja kun pysähdyimme syöpöttelemään, matka jatkui senkin jälkeen hyvin.

Mutta tullessa… olin jotenkin kuvitellut, että koska lähdimme liikkeelle myöhään illalla, vekara hyvin syöneenä nukahtaisi istuimeensa ja nukkua posottelisi kotiovelle asti. EI, EI ja EI. Ensimmäinen puoli tuntia meni hyvin, sen jälkeen silmät aukenivat. Ja siitä vartin päästä alkoi itku. Pysähdyimme syömään. Oletin, että maito ja tasainen autonkyyti moottoritiellä tyydittelisi pikkureissaajan uneen (itsekin olisin voinut nukkua), mutta höpö höpö, itkua väännettiin koko matka kotiin saakka. Ei tosin suoraa huutoa, mutta sellaista eri korkeuksilla ja voimakkuuksilla päästeltyä vaikeroivaa kiukkuvalitusta kyllä. Oravanpesä, silittely, höpöttely olivat ihan yhtä tyhjän kanssa. Jos olisin oikein yrittänyt, olisin tod. näk. voinut imettää kiukkupussia turvavyöstä roikkuen. En kuitenkaan kokeillut.

Niin, siitä imetyksestä taas.

Meillä kärsitään nykyään rintaraivareista. Siis kiukku-itku-potku -kohtauksista, joita tulee kun on nälkä ja väsy ja pitäisi syödä. Tissi suussa itketään, itketään, itketään, kunnes joko a) luovutan ja yritän myöhemmin uudelleen tai b) yhtäkkiä Pöpö tajuaa, että ahaa, tässähän se safka onkin ja imeä lupsuttelee muutaman vedon…ja muistaa taas aloittaa kiukkuamisen.

Tänään erityisesti on ollut kummallinen rintaraivaripäivä. Kun tuossa hetki sitten mies sai omat koti-, työ- ja harrastusasiansa tehtyä ja otti Pöpöläisen vihdoin viimein omaan hoitoonsa, huokaisin syvään. Ja mies kysyi: näinkö vähästä itkusta sinä hermostut.

Läheltä piti, etten tod. hermostunut.

3 responses to this post.

 1. Mekin taidettiin matkustaa mun kotipuoleen ekan kerran siinä 3 kk maissa. Mutta kummiski, meillä myös itkettiin lähes koko menomatka, 700 km. Syynä korvatulehdus.. Autossa oleva paine (alipaine vai mikä) ei tehnyt korville oikein kivaa.. Koita painaa siitä korvan ”suusta”, nipukasta (mikä se on) korvaa sisäänpäin, jos ei tunnu kivalta, niin saattaapi olla korvat kipeinä.

  Vastaus

 2. Uuh, tein heti neuvomasi ”pikatestin”. Ei reaktioita, eli ei kai sitten korvavaivoja. Huomenna on kyllä neuvola, joten taidan pyytää tätiä kurkkimaan korviin (tekeeköhän ne neuvolan tädit sellasta, vai onko se vaan lääkärin hommaa?).

  Vastaus

 3. Taitaa olla vaan lääkäreiden hommaa. Mutta tuo on kyllä hyvä ”pikatesti” korvien kunnon tarkistukseen. Vanhemmitenhan lapsi ”haroo” korviaan, mutta pikkuvauvat ei oikein sitä vielä osaa..

  Mutta hyvä jos ilme ei vaihtunut.

  Nimim. Takana monta korvatulehdusta ja putket korviin..

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: