Hellyyttä

Minulla on täällä kaksi hellyydenkipeää miestä. Toinen kolmikuukautinen, toinen kolmikymppinen.

Ja vaikka odotusaikana puhuimme useaan kertaan, että emme anna lapsen tulla parisuhteessamme toistemme väliin (kuvaannollisesti), niin kävi silti. Noin 24 tuntia lapsen syntymisen jälkeen ja ihan konkreettisesti.

Ennen meillä oli iltaisin tapana käperrellä toistemme kainaloissa sohvalla. Nyt minä syötän lasta ja mies köllöttelee tuolilla ja katselee tylsistyvänä telkkaria.

Ennen odottelimme unta toistemme kainaloissa. Nyt minun kainaloni on varattu, sillä siellä odottaa untaan pienokainen. Mies kierittelee peittoa ympärilleen sängyn toisessa reunassa.

Ennen halailimme ja pusuttelimme aamuisin sängyssä kunnes oli pakko nousta ylös jotta ehtisimme vielä töihinkin. Nyt mies nousee mahdollisimman hiljaa jotta me voisimme nukkua vielä hetken.

Kyllähän minä lämpöä ja hellyyttä saan. Pöpö on kuin pieni ihana kissanpoika, joka viihtyy lämpimässä kainalossani. Siellä se kiehnää ja tönii pienillä käsillään ja jaloillaan. Mutta mies elää kroonisessa hellyydenpulassa.

Tässä pitäisi pystyä olemaan paitsi äiti, myös vaimo.

One response to this post.

  1. Posted by Anna on 19/05/2007 at 12.13

    Meidän perheessä on samainen ongelma, jos sitä nyt ongelmaksi voi sanoa. Äitinä koen riittämättömyyden tunnetta päivittäin, kun rahkeet eivät aina tahdo riittää sekä äitiyteen että vaimona olemiseen. Meillä 1 v 5kk ikäinen poika ja toinen lapsi syntyy syksyllä, joten valoa tunnelin päässä ei ole ainakaan hetkeen näkyvissä. Mutta ne vähäisetkin yhteiset hetken miehen kanssa tuntuvat sitäkin tärkeämmiltä, kun ne eivät ole enää itsestään selvyyksiä.

    Kiitos blogistasi! Olen kirjoitustesi myötä läpikäynyt uudelleen äitiyttä pienen vauvan kanssa. Herätellyt muistoja ja ajatellut, miten pian saan elää niitä uudelleen.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: