Unta palloon

Johan on Pöpö unelias kaveri!

Viime yö oli ennätyspitkä; Pöpö nukkui yhtäjaksoisesti iltayhdestätoista aamukuuteen. Kerran puoli neljän aikoihin heräsin kuuntelemaan Pöpön puhinoita, mutta ääntelystä huolimatta kaveri ei vaikuttanut olevan hereillä.

Joku aika sitten ihmettelin, mitä saisin aikamme kulumaan Pöpön ollessa päiväsaikaan hereillä. No, nyt sitä ongelmaa ei enää ole. Olin jo tuolloin alkanut epäillä, että pikkuisemme on itseasiassa väsyneempi kuin arvaankaan. Kaveri tuntui olevan herkästi kränäinen eivätkä virikeäidin tarjoilemat vauvahieronnat ja laululeikkihetket kelvanneet vaan päättyivät itkuun. Kun olin pari kertaa kränäkohtauksen keskellä laittanut Pöpön kantoliinaan ja huomannut, että poloinen nukahtaa sinne silmänräpäyksessä, aloin tajuamaan että Pöpö-parka on yksinkertaisesti lopen uupunut, eikä osaa nukahtaa itse. Anskun kirjoittama kommentti vahvisti asian. Niinpä nykyään vien Pöpön vaunuihin, sänkyyn tai kantoliinaan heti parien ensimmäisten haukotustan jälkeen. Ja lapsi nukahtaa yleensä alle kahden minuutin. 

Niinpä meillä nukutaan nykyään PALJON.. On aamu-unet noin kl0 8-9, aamupäiväunet klo 10-11, päiväunet klo 11.30-14, iltapäiväunet klo 15-17 , iltatirsat noin klo 18.30-19.00 ja iltaunet 21.30-22.00. Ja yöunille käydään noin klo 23. Joskus jotkin näistä ovat lyhyempiä tai jäävät välistä, mutta monena päivänä nukutaan nämä kaikki. Mutta väliaikoina ollaan iloisia, pirteitä ja hymyileväisiä. Kränäkohtauksia ei ole enää juuri ollenkaan.

Haukotus!

2 responses to this post.

  1. Posted by Mona on 29/04/2007 at 18.34

    Hei tuohan kuulostaa rytmiltä! Jokos äiti osaa ottaa omaa aikaa lapen unien aikaan vai meneekö aika unta kuulostellessa?

    Vastaus

  2. Juu, rytmiä on!
    Aamut köllöttelen Pöpöliinin vieressä unen rajamailla – sankarin puhinaa kuunnellen. Kaveri pitää nimittäin niin kovaa ääntä unitilastaan huolimatta, ettei äitimuori oikein saa unen päästä kiinni. Iltapäivisin puuhailen omiani.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: