Opastusta

Viime päivinä olemme laajentaneet reviiriämme kohtuullisen ahkerasti. Aivan keskustaan asti emme ole kuitenkaan vielä uskaltautuneet. Ensi viikolla sekin reissu koittaa, sillä olen sopinut keskiviikoksi vauvatreffit kaupungille.

Vauvan kanssa liikkeellä ollessa tärkeintä on pitää koko ajan mielessä, missä on lähin imetykseen sopiva tila. Uuteen paikkaan mennessä tämän potentiaalisen imetystilan selvittäminen on tehtävä ensimmäiseksi.  Jos imetystila on noin korkeintaan viiden minuutin matkan päässä, voi olla turvallisin mielin ja ajatella muutakin. Jos imetyspaikasta ei ole tietoakaan, levottoman äidin katse etsii suojaista tuolia ja arvioi, voisiko tuonne hätätilanteessa jäädä.

Ystävä kertoi, että Tukholmasta on tehty pienten lasten kanssa kulkeville opaskirjanen, jossa kerrotaan, missä on ovat lähimmät lastenhoitohuoneet ja imetykseen sopivat tilat. Ja missä sijaitsevat vaunuille sopivat hissit ja rampit. Olipa kirjaseen jopa koottu sopivia vaunukävelyreittejäkin. Juuri tällaista tarvittaisiin myös Helsingistä!

Sitä odotellessa kaipaan vinkkejä teiltä kokeneemmilta. Kerro, missä itse imettäisit. Aikaisemmin joku jo vihjaisikin, että Mäkkäreissä on hyviä lastenhoitohuoneita. Mitä muita paikkoja kannattaa pitää mielessä?

14 responses to this post.

 1. Posted by Mona on 21/04/2007 at 15.18

  Minä innovoin mielessäni kännykän gps-ominaisuutta hyödyntävää palvelukonseptia vauvan vanhemmille: lähin lastenhoitohuone, vauvaystävällinen kahvila yms… Valitettavasti Helsingin vauvatilat ovat hakusessa. Sanomatalon wayne’sissa kyllä on paljon vaunukansaa, siellä lienee totuttu imettäviin äiteihin. Kovin rauhalliseksi paikaksihan sitä ei kyllä voi sanoa.

  Vastaus

 2. Aivan sama juttu kävisi mielessäni. Kukahan kuulisi tässä oivan markkinaraon?

  Vastaus

 3. Kun kaverini vielä imetti kävimme usein Stockalla. Sielä, jossakin kerroksessa on lasten leikkitila ja samassa paikassa penkkejä imettäville äideille ja vieressä vielä vessa, jossa on hyvä lastenhoitohuone. Sinne siis, jos hätä iskee. =)

  Vastaus

 4. Posted by Pauliina on 21/04/2007 at 17.51

  Tulihan sitä silloin tällöin imetettyä jopa sovituskopissa! Sellainen pitäisi keskustassa löytyä aina 5 min. etäisyydellä. Niin ja esim. bebes-liikkeen sohvalla. Vauva-aiheisissa liikkeissä yleensäkin saa imettää melko rauhassa. Tsemppiä kaupunkireissulle!

  Kiva on ollut lueskella teidän vauva-elämästä ja hienosti teillä tuntuu menevän. Jaksamista vaan tuleviinkin kuukausiin. Ensimmäinen vuosi oli rankka, mutta riittäähän tässä vielä jaksamista 2-vuotiaan uhmaikäisenkin kanssa 🙂

  Vastaus

 5. Posted by Tuuli on 21/04/2007 at 17.52

  Minähän en lapsettomana asiasta mitään tiedä, mutta.. eikös melkein mikä tahansa savuton kahvila käy? Vai onko Helsingissä vielä sitä asennetta, että hyi yök, imettäjä, mene vessaan vauvasi kanssa?

  (Täällä Hollannissa oli ihan hämärä juttu, kun joku kävi _uimarannalla_ kommentoimaan lastaan imettävälle äidille, että pois julkiselta paikalta hep. Samalla rannalla on kuitenkin naisia käristämässä itseään tissit paljaina harva se lämmin päivä. Näemmä rinnat saavat joidenkin mielestä vilahtaa näkyviin vain muissa konteksteissa kuin siinä, mihin ne alun perin on tarkoitettu..)

  Vastaus

 6. Juu, kahvilat on varmaan ihan ykkösmestoja, tosin aina ei viitsi ostaa sitä pakollista kuppia jotta sai istuskella rauhassa. Ja kaikkiin paikkoihin ei välttämättä pääse kätsysti vaunuilla.

  Vastaus

 7. Posted by kata on 21/04/2007 at 18.27

  Minä imetän missä vain pääsee istumaan. Imetän myös liinassa kävellessä (en talvella), jos joku toinen pitelee kaksosta tai työntelee vaunuja. En kaipaa lastenhoitohuoneita.

  Vastaus

 8. Posted by Nimetön on 21/04/2007 at 18.29

  Mä olen imettänyt liinassa kävellessä kaupasta kotiin, kaupan kahvilaosastolla, toisen kaupan tv-osastolla sohvalla, kahviloissa, puistossa, yhden kauppakeskuksen vessan oven ulkopuolella lattialla, kun en enää ehtinyt lähteä hakemaan vessan avainta jostain neuvonnasta, olen tainnut metrossakin imettää. Eli siitä vaan!

  Vastaus

 9. Posted by hna on 21/04/2007 at 20.25

  Aikas huh huh! Mutta toisaalta, tänään juuri sovittiin miehen kanssa, että tästä eteenpäin prioriteeteissä ekana on Tyypin ruokailut. Eli liina käyttöön ja ruokailua vaikka metrossa!

  Vastaus

 10. Posted by A:n äiti on 21/04/2007 at 20.52

  Imetin missä vain pääsi istumaan.

  Helsingin keskustassa Stockmannilla on hyvät tilat vauvan huoltotoimenpiteille. Tykkäsin myös käydä Sokoksen tavaratalossa.

  Lämpöisillä ilmoilla tarkenee imettää ulkona ja pissavaipat tulee vaihdettua helposti rattaissa.

  Vastaus

 11. Posted by Mari on 22/04/2007 at 18.08

  Mistä tuommoisia Tukholma-kirjasia saa? Kyselee yksi tuleva äiti Tukholmasta. Helsingissä about kaikkien pienten vauvojen äiti-kaverien kanssa on käyty Sanomatalon waynesissa. Kai se on todettu yleisesti hyväksi.

  Vastaus

 12. Täytyypä kysellä Tukholmakirjan perään. Kerron kun saan tietää.

  Vastaus

 13. Kiva kiitos paljon!

  Vastaus

 14. Tässä tiedot kirjasta:

  Kirjan nimi on Barnvagnspromenader i Stockholm, 15 vandringar för stora med små. Se on Dagens Nyheter -lehden julkaisema, löytynee isoimpien kirjakauppojen lisäksi myös DN:n kautta. Tämä kyseinen puheena ollut yksilö on ostettu Södermalmilta Götgatanin kävelykatuosuudella olevasta pokkarikaupasta.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: