Shh

On asioita, joita en uskalla ajatella. Ja silti ajattelen niitä, vieläpä usein. Yksi niistä on Pöpön kuolema.

Synnytyslaitokselta saakka olen joka päivä surrut sitä mahdollisuutta, että Pöpölle sattuisi jotakin. Että joidenkin päiväunien jälkeen löydän sen sinisenä ja hengettömänä sängystään. Että se saa tuberkuloosirokotteestaan infektion, kamppailee tautia vastaan, mutta pieni elimistö pettää. Että minä kömpelyyttäni tai huolimattomuuttani pudotan luottavaisen lapseni. Että moottoritiellä joku kolaroi automme siihen kylkeen, jonka vieressä Pöpö istuu. Että…

Välillä, kun käärin lapseni valkoiseen kapaloliinaan, säikähdän. Hänhän näyttää aivan ruumisarkkuun puetulta. Hitto, äkkiä jotakin värikästä ylle!

Ei, en ole menossa sekaisin, en sairastumassa psykoosiin, enkä todellakaan aio satuttaa lastani. 

Olen vain rakastumassa lapseeni. Rakkaus ja menettämisen pelko – ne kulkevat käsi kädessä.

Ykkösellä on menossa elokuva lapsensa menettäneestä perheestä. En uskalla avata telkkaria. Menen sen sijaan iltateelle keittiöön ja katselen, kun Pöpö nukkuu luottavaisena isänsä sylissä.

   

3 responses to this post.

 1. Posted by mona on 27/03/2007 at 7.48

  Kaikki lapsen saaneet tuttavani ovat kertoneet herkistyneensä kaikenlaisen lapsiin kohdistuvan väkivallan näkemiselle. Edes monia tv-sarjoja ei voi kuulemma tämän vuoksi seurata.

  Minäkin olen jo mielessäni pudottanut kylpyliukkaan vauvan kylppärin lattialle ties kuinka monta kertaa. Eikä toinen ole vielä edes syntynyt.

  Vastaus

 2. Posted by hna on 27/03/2007 at 12.40

  Joo, mies käänsi pois siltä kanavalta eilen. En voi katsoa edes itä Koiralle koti -sarjaa, koska siitä tulee kauhea olo: ”mä en haluaisi ikinä luopua Maire-koirasta SAATI Tyypistä” ja sitten taas mies kääntää kanavaa…

  Mä olen jo nähnyt unia, joissa jotain just tommosta tapahtuu, miettinyt kauhuskenaarioita autossa. Jos joku dorka ajaa vaikka kännissä tai jotain mille itse ei voi mitään.

  Sepä tässä on. Huoli tulee mukana.

  Vastaus

 3. Mun on laitettava vessanpöntön kansi kiinni aina kun pesen Pöpön pyllyä pöntön vieressä olevan lavuaarissa. Ettei vain lapsiparka putois pönttöön.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: