Ny selkis!

Tässä on sittenkin jotakin logiikkaa!

Imetystuen sivuilta silmiini osui teksti, jossa kuvailtiin vauvan sisäistä aikataulua, ”vauvan kelloa”. Ja kappas, meillähän taitaa asua tuon jutun sisäistänyt Pöpöläinen.

Olisinpa tiennyt tämän jo eilen! Nimittäin koko iltapäivä meni juuri tuon jutun kuvaamassa kaaoksessa. Selittelin posket punaisina tulokasta katsastamaan tulleille vieraille, että ”taitaa nyt olla vähän tavallista enemmän kränää ilmassa, tavallisesti meillä ollaan ihan hyvällä tuulella…” Ja pelkäsin, että taas ovat mahavaivat iskeneet ja huono yö tiedossa.

Mutta lapsi rauhoittui kuin taikaiskusta iltauutisten aikaan ja pääsimme unten maille koko pesue jo puoli kymmeneltä! Yöllä sitten puoli yhdeltä tuli ensimmäinen imetys, neljältä toinen ja aamulla vielä seitsemältä kolmas. Itse heräilimme jo kello yhdeksän aikaan Elämä käsissä -sarjaa katsomaan (olen sittenkin löytänyt itseni aamusarjakoukusta). Pöpö virkosi vasta ohjelman loppumetreillä kymmenen tienoilla. Siinä sitten tissuteltiin tovit ja toisetkin. Nyt pienokainen on jälleen unten mailla isänsä kantoliinassa.

Jos osaan aavistella oikein eteenpäin, vekara herää seuraavaksi tuossa puoli kahden – kahden aikaan. Sen jälkeen hän saattaakin pysyä hereillä tunnin ja nukkua sen jälkeen uudemmat päiväunet, joiden päätyttyä neljän-viiden aikaan alkaakin uusi kränäkausi…

Nyt helpottaa, kun taas tajuaa vähän enemmän.

6 responses to this post.

 1. Posted by Mary on 16/03/2007 at 13.07

  Meillä kun tuli aikanaan noin parin kuun iässä ”koliikki”vaivoja vai mitä lie olleet, niin sitä huutoa kesti ilta 8 puoleen yöhön ja sitten onneksi ! nukkua posotti yön hyvin. Tuntui että tyttö oli kauhean väsynyt, mutta vatsaan sattui. Autolla ajelukaan ei saanut rauhoittumaan (sitäkin kokeiltiin). Mikään muu asento ei kelvannut kuin vatsallaan maaten käsivarsiemme varassa. Siinä se sitten nukkui, muttei sentään syönyt 🙂 En edes muista kuinka kauan tuota huutoa kesti, mutta kyllä se sitten aikanaan taisi loppua 🙂

  Vastaus

 2. Posted by kata on 16/03/2007 at 14.32

  Imetystukilistan kotisivuilta kannattaa lueskella muitakin artikkeleja läpi pikkuhiljaa. On paljon hyödyllista tietoa. Luen edelleen juttuja, vaikka lapsia pyörii jaloissa tällä hetkellä 13, olen ammatiltani neuvolaterveydenhoitaja (äitiyslomalla nyt) ja luulisi olevan kokemusta melkein kaikkeen. (no kaikki lapset eivät ole minun synnyttämiä, joten ei minun imettämiäkään, mutta kuitenkin kokemusta on kaikenlaisesta).

  On erikseen yhdistyksen sivut: http://www.imetys.fi/itu/tietoa.php

  ja imetystukilistan kotisivut:
  http://www.imetystukilista.net/

  Molemmista kannattaa kaivaa artikkeleita. Hienoa, että olet myös löytänyt maitolaiturin ja ilmeisesti myös imetystukilistan antoisat keskustelut.

  Vastaus

 3. Unohduin lukemaan enemmänkin vauvaperheen arjestanne, niin mielenkiintoista ja uutta oli 🙂

  Vastaus

 4. Posted by Heidi on 19/03/2007 at 16.06

  Aaah, onnea tosiankin pienokaisesta!
  Luin tuon Imetystukilistan sivun, ja kiva tietää tällaista tietoa vaikka lasta yritetään vasta parin vuoden päästä. Kiitos ja kumarrus, luen blogiasi mielenkiinnolla!

  Vastaus

 5. Kiitos, Kata. En ollut muuten tajunnut, että noita sivuja on kahdet. Listaakaan en ole vielä tilannut, vaikka syytä kai olisi. Taidanpa tehdä sen nyt.

  Vastaus

 6. Mary: hienoa, että kestitte tuon vaikean ajan yli. Suhtaudun suurella kunnioituksella kaikkiin koliikkiperheisiin. Samalla itsekkäästi toivon, että en joutuisi kokemaan sitä omakohtaisesti…mulla ei taida olla niitä rautahermoja ja positiivisen ajattelun taitoja, joita silloin tarvitaan.

  Riikka, Heidi: tervetuloa lukemaan ja keskustelemaan!

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: