Imua

Ihan alkuun korostan, että imetys on mielestäni tärkeää. Olen ehdottomasti pro-imetys. On ylellistä että voin tarjota lapselleni jotakin ultimaalisen ihanaa lääkettä, joka tepsii joka ikiseen vaivaan: mielipahaan, väsyyn, kipuun, nälkään… (Olisipa aikuisillekin moisia troppeja tarjolla, voisi olla kysyntää. Vai onko tuo alkomahooli sitten sellainen?)

Mutta.

Kuten ed. postauksen kommenteissa ilmenee, imetys on ainakin tässä alkuvaiheessa aivan *järkyttävän sitovaa*. Pöpö syö, syö, ja syö. Imetykset kestävät yli tunnin. Jotkut jopa kaksi tuntia, jos välissä käydään vaipanvaihdolla. Yleensä imuhetket johtavat onnelliseen nukahtamiseen masu täynnä lämmintä hyvää. Joskus sen sijaan sirkkusilmä jää tuijottelemaan ja seurailemaan maailman tapahtumia puoleksi tunniksi ja alkaa sitten itkeä levotonta itkua, jota sitten tyynnytellään uudella piiiitkällä maitorupeamalla. Sitten saattaakin jo olla luvassa pitemmät kahden-kolmen tunnin unet, jolloin emokin ehtii vessaan/suihkuun/aamiaiselle/syömään.

Juu, meneehän nämä päivät näinkin. Imetysten aikana ehtii hyvin seurata telkkarisarjat, tekstata viestejä ja selailla lehtiä. Saisivat muuttaa Hesarinkin tabloid-kokoon, että sitä olisi helpompi lukea sängyssä loikoillen!

Ihmettelen kuitenkin, ovatko tämän pituiset ruokailut ihan normaaleja. Mielessäni mietin, että onkohan kaikilla muillakin ollut tällaista? Miten esimerkiksi ne äidit, joilla on muitakin lapsia, voivat viettää päivänsä näin totaalisesti rintaruokiten? Kai siinä sisarukset hermostuvat, kun äiti jämähtää vähän väliä tunneiksi kerrallaan pikkuvauvan kanssa kamariin. Ja missä vaiheessa tässä itse pääsee paria tuntia pitemmäksi ajaksi kotoa pois, esim. kampaajalle? Sitten kun tukka haittaa imetystä?

Kertokaa siis kokeneet, mitä tässä on jatkossa luvassa. Miten vauvojen imutavat muuttuvat iän karttumisen myötä? Pitenevätkö hereilläoloajat imutusten välillä vai lyhenevätkö syöttöjen kestot vai molempia? Missä vaiheessa muutosta saattaa olla tulossa?  Olisi helpompaa suhtautua rauhallisesti tähän nykyiseen maratonsyöntiin, jos tietää että tämäkin on ohimenevää…

Toistaiseksi tukka ei vielä ole imetyksen esteenä.

8 responses to this post.

 1. Posted by A:n äiti on 13/03/2007 at 22.32

  Täällä toinen pro-imetys, tosin jo entinen imettäjä. Aivan samoja kysymyksiä, joita itse pähkäilin. Ja Pöpön syöpöttely taukoineen kuulostaa pelottavan tutulta 😉 Yhä mietin miten olisin pystynyt hoitamaan toisen tai useamman lapsen imetyksen ohessa. En olisi pystynyt!!

  Olin ymmyrkäisenä kun ystävä kävi kuntosalilla imetysten välillä. Hänellä poitsu tankkasi 3-4 tunniksi masun täyteen. Itse olisin ehtinyt pakata jumppakassin ja startata auton ennen seuraavaa imetystä 😉

  Pari kuukautta elin tissit paljaina – aina joku roikkui rinnassa joko lapsi tai rintapumppu. Sitten nälkävuoden mittaiset imetyssessiot lyhenivät. Tuliko maitoa paremmin? Söikö lapsi tehokkaammin? En tiedä mistä muutos ”parempaan” johtui.

  Vastaus

 2. Posted by kata on 14/03/2007 at 6.32

  Kyllä pitkät imetyssessiot ovat aivan normaaleja alkuun. Monen lapsen äitini imetän kantoliinassa silloin kun on aivan pakko tehdä myös jotakin muuta. Pääsee liikkumaan edes hiukan. Pikkuhiljaa vauvan imetysrytmi sitten muuttuu. Sinulla on vielä edessä tiheänimun kausi, jolloin todennäköisesti palaatte noin 3 kuukauden iässä jatkuvaan rinnalla oloon. Minun tulee jo ikävä niitä aikoja, vaikka kaksoset ovat vasta 7kk.

  Vastaus

 3. Posted by Tsu on 14/03/2007 at 9.15

  Imetysmaratonit ovat tuttuja täälläkin. Minä vietän nämä imetyssessiot tietokoneella istuen, vauva makaa imetystyynyllä ja äiti saa surffata/irkata/blogata :).

  Hyvin nämä imetyssessiot ovat onnistuneet vaikka muitakin lapsia on. Jos on välillä pitänyt käydä pyyhkimässä jonkun peppua niin vauva syrjään siksi aikaa ja taas jatketaan, monet muut asiat puolestaan on oppinut tekemään vauva rinnalla. Ei se niin hankalaa ole 🙂

  Nyt kun nuorin on reilu 3 kk:tta, on imetyksiin tullut selkeitä välejä, etenkin päivisin n. 2-5 tunnin mittaisia. Pidempi väli tulee kun/jos nukkuu päiväunet hyvin. Iltasella tankataan edelleen joko tiheään tai sitten jatkuvasti 😀

  Vastaus

 4. Posted by Satunnainen selailija on 14/03/2007 at 14.32

  Täältä on löytynyt vastauksia moniin kysymyksiin:

  http://www.imetystukilista.net

  Vastaus

 5. Tuota kantoliinaimetystä täytyy jonakin päivänä kokeilla! Kuulostaa aika hurjalle tässä vaiheessa, kun vielä tavallinenkin imetys tuntuu vaativan meiltä molemmilta keskittymistä. Mutta ehkä jonakin tulevana päivänä olemme jo niin kokeneita imijöitä, että se onnistuu jo liikkeessäkin!

  Tsu, olet idolini 😉 Tässä vaiheessa on kyllä aivan uskomatonta ajatella, että tämä homma pyörisi seitsemän lapsen kanssa. Olet kyllä ihmenainen!

  Eilen surffatessani löysin hyvän keskustelupalstan, jossa niin ikään mietittiin, miten imetystä jaksaa. Kannattaa käydä kurkkaamassa. Vastaajina näytti olevan imetystukilistan tyyppejä:
  http://maitolaituri.imetys.fi/viewforum.php?f=3

  Vastaus

 6. Posted by hna on 15/03/2007 at 20.22

  Hyvä tietää etukäteen tämäkin asia, että osaa sekä henkisesti että muutoin varautua. Ja toi Hesarin muutos tabloidiin on ollut usein pohdinnassa muutenkin.

  Siitä pitäisi tehdä ihan ponsi, kansanliike!

  Vastaus

 7. Posted by kata on 17/03/2007 at 11.46

  Täällä on pari videota, jos haluat rauhassa tarkastella imetystä kantoliinassa (sivuilla myös useita muita videoita eli etsi rauhassa).

  http://wearyourbaby.com/Default.aspx?tabid=173

  Vastaus

 8. Kiitos tästä vinkistä. Netti näyttää olevan kotiäisin välttämätön varuste 😉

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: